Menu
Menu
  • done_outlineMeer dan 20 jaar online
  • warehouseGrote eigen voorraad
  • local_shippingGratis verzending vanaf € 75*
  • credit_cardAchteraf betalen of in 3 delen

Fatbike opvoeren?

Dat kan! Als je houd van fietsen en elektrische fietsen en inmiddels een Fatbike hebt, dan ben je vast nieuwsgierig geworden over het onderwerp 'Fatbike opvoeren' en 'fatbike met gashendel' op deze pagina leggen we alles haarfijn uit voor je en via onze webshop koop je goedkoop de nodige onderdelen om zelf je fatbike te kunnen opvoeren, ben je er klaar voor? Lees dan snel verder.

Het begin: Mag je een Fatbike opvoeren?

Nee, helaas is dat in Nederland niet toegestaan. Net als bij scooters is het niet toegestaan om je Fatbike op te voeren, althans als je ermee op de openbare weg wil rijden. Je mag natuurlijk wel op eigen terein rijden met je opgevoerde Fatbike. De onderdelen die wij aanbieden zijn dan ook voor eigen gebruik en race doeleinden, zoals het racen met Fatbikes op een circuit. Wil jij de snelste zijn? Voor je Fatbike dan zelf op met hulp van onze informatie en how-to's.

Hoe Fatbike opvoeren

Afhankelijk van het merk en type is de manier van opvoeren ook anders. Waar de ene Fatbike simpelweg met een app aan te passen is, is er bij de andere een nieuwe computer of gashendel nodig. Over het algemeen komt het opvoeren op één van onderstaande principes neer.

  • Plaatsen andere hardware: Een sterkere motor en controller is bij sommige typen en merken nodig om het écht goed op te voeren. Let wel op, deze setjes zijn best prijzig en zorgen ervoor dat je gelijk mega snel gaat, dus niet enkele kilometers erbij. Er zijn voorbeelden vanhoge snelheden van meer dan 60km/h. Je moet het maar aandurven!
  • Andere gashendel: Als jou Fatbike is begrensd in de gashendel dan kun je deze vervangen. Met de hendel geef je letterlijk gas en een onbegrensde hendel kan zorgen voor een hogere topsnelheid en meer vermogen tijdens het accelereren
  • Opvoeren met een App: Helaas zijn er maar weinig merken waarbij dit mogelijk is. Op het moment zijn wij nog aan het onderzoeken welke apps betrouwbaar zijn en goed werken. Je hebt er tenslotte niets aan dat het niet goed werkt of dat je zelfs je Fatbike kapot maakt door verkeerde software. 
  • Andere regelunit: De meeste Fatbikes zijn elektronisch begrensd in de regelunit. Door een adere computer te plaatsen kan dit omzeild worden.